contador gratuito PATIENT73-Visibilitat 20 De Maig. Dia mundial de Behçet
Menu Responsive

Visibilitat 20 De Maig. Dia mundial de Behçet

L'Associació Espanyola de la Malaltia de Behçet celebra aquest dijous, 20 de maig, el Dia Mundial de la Malaltia de Behçet. L'entitat llança al llarg d'aquesta setmana el repte de la ce trencada que consisteix a arribar a 500 fotografies amb una Ç pintada en alguna part visible del cos de pacients, familiars i amics.

"La ce trencada és una de les moltes dificultats que ens trobem en el nostre dia a dia. Sembla una broma, però no ho és. Quan acudim a urgències, quan algú ens pregunta quina malaltia patim i en moltes altres situacions quotidianes, hem de lletrejar el nombre de la nostra patologia. Reconeixem que no és fàcil pels quals la desconeixia i es complica més quan vam arribar a l'hora de pronunciar la Ç. En el meu cas, sempre acabo dient la ce del Barça", explica la presidenta de l'Associació, Manuela López.

Per sumi part, la secretaria de l'Associació, Elena Vergara, assenyala que "la ce trencada és molt nostra, ens identifica molt. I cal dir que el color blau, una de les nostres Senyes d'identitat".

La junta directiva de l'Entitat fa una crida a la ciutadania en general, no només a afectats i persones properes, a sumar-se a aquest repte. Un desafiament senzill amb el qual volen fer visible, un any més, la Malaltia de Behçet, una malaltia que afecta Espanya entre 5-10 persones de cada 100 mil habitants.

Les persones que vulguin col·laborar en aquest repte, poden enviar-la a behcet@behcet.es o adjuntar-la l'apartat de la notícia del 20 de maig a la seva web www.behcet.es