contador gratuito FECAMM-El Tyvaso en polvo seco es seguro, eficaz y más cómodo que el nebulizador
Menu Responsive

El Tyvaso en polvo seco es seguro, eficaz y más cómodo que el nebulizador

Els resultats finals de l'estudi BREEZE assenyalen que el Tyvaso DPI, una formulació en pols seca en fase de recerca del vasodilatador treprostinil, és segur i eficaç i més còmode que el nebulitzador Tyvaso (treprostinil inhalat) aprovat per a persones amb hipertensió arterial pulmonar (HAP).

Segons United Therapeutics, desenvolupador de la teràpia, aquests resultats signifiquen que el Tyvaso DPI (formulació en pols seca) podria ser usat en una fase més primerenca de la malaltia. Així mateix, molts dels participants en l'assaig van rebre dosi de Tyvaso DPI superiors a la dosi recomanada de la formulació actual, la qual cosa vol dir que els pacients podrien tolerar dosis més altes sense necessitat de prolongar les sessions de tractament.

Si s'aprova, el Tyvaso DPI podria representar una addició molt interessant al paradigma de tractament de la població amb hipertensió arterial pulmonar. La facilitat d'ús, la portabilitat i la capacitat d'ajustar la dosi haurien de tenir un impacte beneficiós en el compliment del tractament dels pacients i, a més, aquesta formulació podria millorar la seva capacitat d'exercici.

En la HAP, l'estrenyiment de les artèries pulmonars que transporten la sang en els pulmons provoca un augment de la pressió arterial, la qual cosa obliga el cor a treballar més per a bombar la sang a tot el cos. El treprostinil és un tractament vasodilatador que eixampla aquests vasos i redueix la pressió arterial. Actualment, aquest medicament està aprovat com Orenitram, en forma oral; Remodulin, en forma injectable; i Tyvaso, que és la forma inhalada.

Les teràpies inhalades, com Tyvaso, poden requerir molt de temps degut a la prolongada preparació i manteniment del dispositiu i a la durada del tractament. United ha desenvolupat una formulació en pols seca del treprostinil, denominada Tyvaso DPI, per a fer més manejable el tractament, la qual cosa milloraria el compliment de la teràpia per part dels pacients.

A principis de l'any passat, les dades inicials van mostrar que l'estudi BREEZE havia complert el seu objectiu principal, demostrant que Tyvaso DPI era segur i ben tolerat, amb efectes secundaris de lleus a moderats, d'acord amb els estudis anteriors sobre dosis inhalades de treprostinil en pacients amb HAP. El tractament també va millorar la capacitat d'exercici, va reduir els símptomes i els pacients van quedar més satisfets que amb la fórmula nebulizada.

Abans de l'estudi, el 31% dels participants va dir estar satisfet amb el nebulitzador, i el 45% va donar una resposta neutral. No obstant això, amb Tyvaso DPI, el 96% dels participants es van declarar satisfets. El qüestionari SYMPACT sobre els símptomes i l'impacte de la HAP en els pacients va demostrar millores significatives en els aspectes físic i cognitiu/emocional.

Finalment, l'exposició de l'organisme al Tyvaso nebulizado i al Tyvaso DPI va ser similar. No obstant això, va haver-hi fins a tres vegades menys variabilitat en la resposta del medicament i en el nivell màxim d'aquest medicament en el cos amb el Tyvaso DPI que amb el nebulitzador.

Artícle complet

 

Font