contador gratuito PATIENT73-Un assaig de l’Hospital Clínic de BCN recolza l’eficàcia de dos fàrmacs en pacients amb COVID-19
Menu Responsive

Un assaig de l’Hospital Clínic de BCN recolza l’eficàcia de dos fàrmacs en pacients amb COVID-19

Patient73Hub     Patient73Hub     Recerca     Assajos clínics    


Un assaig clínic realitzat recentment a Barcelona dóna suport a l'ús de dos fàrmacs combinats (colquicina i prednisona) en pacients grans amb COVID-19 i que necessiten oxigen. L’estudi aporta resultats que avalen l’eficàcia d’aquesta medicació en aquest tipus de malalts. L'assaig clínic FRAGILE-COLCOVID19 publicat fa tot just uns dies a la revista internacional Clinical Drug Investigation s'ha dut a terme amb persones grans ingressades a dos centres geriàtrics, la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna de l'Hospital Clínic de Barcelona i al centre sociosanitari Clínica Sant Antoni. Els fàrmacs investigats són la colquicina i la prednisona, dos fàrmacs amb propietats antiinflamatòries i immunomoduladores, molt utilitzats per la seva eficàcia en malalties inflamatòries i autoimmunes.

L'assaig clínic FRAGILE-COLCOVID19 es va plantejar com un assaig aleatoritzat que estudiava l'eficàcia i la seguretat a la COVID-19 de l'administració precoç per via oral de dos medicaments antiinflamatoris comparats amb la dexametasona per via intravenosa, únic fàrmac autoritzat a dia d’avui. Tots els pacients eren més grans de 65 anys amb pneumònia pel virus SARS-CoV-2 i necessitats d'oxigen. Aquesta investigació ha estat liderada pel doctor José Hernández-Rodríguez, metge internista del Servei de Malalties Autoimmunes de l'Hospital Clínic de Barcelona i ha comptat amb la coinvestigació del doctor Alfonso López-Soto, cap del Servei de Medicina Interna del mateix hospital, i del doctor Julio Durán Sanclemente, geriatre coordinador de la Clínica Sant Antoni, un centre sociosanitari proper a l'Hospital Clínic.

MÉS INFORMACIÓ

Font: La Vanguardia