contador gratuito FECAMM-Federació ASEM llança la campanya ‘Capaces15N’ per demanar compromís polític i social
Menu Responsive

Federació ASEM llança la campanya ‘Capaces15N’ per demanar compromís polític i social

La Federació Espanyola de Malalties Neuromusculares (Federació ASEM), i les seves 29 associacions, han posat en marxa la campaya 'Capaces15N' coincidint amb el Dia Nacional d'aquestes malalties, que conmemoria el pròxim 15 de novembre, 

L'objectiu de la mateixa, que estarà vigent durant tot el mes de novembre, és fomentar la inclusió social del col·lectiu i visibilitzar les més de 150 patologies neuromusculars existents, on la principal característica és la perdua de força muscular. A més, l'objectiu és conscienciar a la societat perque entenguin que "viure amb una malaltia neuromuscular no et fa ser diferent, si no igual de capaç que qualsevol altra persona per poder desenvolupar la teva vida en igualtat de condicions, viatjar, tenir una familia o un treball". 

Així ho ha explicat el president de l'entitat, Manuel Rego, qui ha defensat que les persones amb una malaltia neuromuscular "necesitem ara més que mai" compromís polític i social per poder demostrar que seguim sent "capaços", després d'una època de pandemia en la que els "nostres" drets i les "nostres" necessitats han quedat en un segon pla. 

Per aquest motiu, des de la Federació ASEM alcem la veu per una minoria "altament vulnerable", que veu com les seves carències i necesitats augmenten cada dia, i demana suport a les empreses, institucions privades, administracions públiques i, a la societat en general, per aconseguir una societat igualitaria en drets i oportunitats, que apostin i treballin no només per una atenció sanitària de qualitat, sino també pels temes socials. 

Principals reivindicacions

Dins d'aquesta campanya, la Federació ASEM ha presentat una serie de reivindicacions que tenen que veure amb els drets de les persones amb aquesta malaltia i les seces families. Així, per exemple, reclamen que les teràpies rehabilitadores estiguin incloses dins del Sistema Nacional de Salut perquè els pacients amb malalties neuromusculars poden accedir a elles de manera integral i continuada en totes les Comunitats Autònomes, així com fomentar la investiació biomédica en les malalties neuromusculats i avançar en la recerca d'una curació per a aquest tipus de patologies. 

Experiències i testimonis

Totes aquestes reivindicacions, i altres, seran presentades en el acte institucional, que es portará a terme de manera online, i que tindrà lloc el pròxim 15 de novembre a les 11:30 hores. En ell intervindrá el president de la Federació ASEM, Manuel rego, i el director general de Drets de les Persones amb Discapacitat i el director del Real Patronat sobre Discapacitat del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, Jesús Martín. 

Seguidament es donaà la lectura al manifest de la campanya i es posará sobre la taula la situació de les persones amb malalties neuromusculars i els reptes als que s'afronten. Per últim, l'acte comptará amb els testimonis de tres persones que conviuen amb malalties neuromusculars i que relatarán les seves experiències de vida. 

En paral·lel, durant tot aquest mes de novembre, es farà difusió a la campanya en xarxes socials, amb el hashtag #Capaces15N, i es convidarà a tot aquell que vulgui sumar-se a la iniciativa. Per això només us heu de fer una selfie, utilitzant un filtre o marc que es desenvoluparà per la campanya. 

Per inscriure't i per més informació, fes clic aquí.